Divadelní komedie

Halina Pawlowská

Narodila se v Praze jako jediná dcera otce, který pocházel z Podkarpatské Rusi. Po základní škole v Ječné ulici přestoupila na jazykovou školu v Ostrovní ulici a posléze na gymnázium, po kterém vystudovala scénáristiku a dramaturgii na FAMU. Je vdaná a má dvě děti, Natálii (1981) a Petra (1986). V roce 1988 začala pracovat v redakci zábavy v Československé televizi.

V devadesátých letech moderovala TV pořady Zanzibar (cestopisný) a V žitě (později Žito) – týdeník složený ze společenských reportáží. Právě díky této zkušenosti byla zahraničním investorem vybrána za šéfredaktorku tehdy nově vzniklého společenského týdeníku Story, který vedla 7 let. Po sedmi letech Story opustila a založila vlastní časopis Šťastný Jim, který vede dodnes. Naopak vydávání jejího časopisu Halina bylo zastaveno.

Za svoji literární a jinou činnost odbdržela Halina Pawlowská řadu ocenění, například v roce 1994 Českého lva v kategorii Nejlepší scénář za film Díky za každé nové ráno a dvakrát po sobě televizní ocenění Týtý – Pořad roku za talk-show Banánové rybičky, kterou Česká televize vysílá už od roku 1999.


TOPlist