Divadelní komedie

Miroslav Oupic

Miroslav Oupic vystudoval VŠE v Praze a absolvoval Kurzy tvůrčího psaní na Literární akademii Josefa Škvoreckého (profesoři: Michal Viewegh, Pavel Verner).

Pracoval na různých pozicích ve financích, v marketingu, také jako ekonomický redaktor Lidových novin, přispívá do odborných časopisů Strategie, Trend Marketing nebo FreshMarketing, je stále externím redaktorem Marketingových novin.

Také přednáší na kurzech Tvůrčího psaní pro marketingové pracovníky.

Od ledna 2006 se věnuje psaní profesionálně, je členem Obce spisovatelů.

Vydal čtyři knihy, z nichž polovina z nich je odborná, naučně-populární - Tajný deník Barborky Syslové (finanční vzdělávání dětí a mládeže), Mozek v plamenech (100 mikropovídek pro lepší paměť dle metody Paměťové háčky), a zbylé dvě jsou knihy beletristické – Můj život na ch@tu a Těhotná s gigolem?.

Od ledna 2010 píše divadelní hry, kterých do dubna roku 2013 dokončil patnáct. Nejvíce z těchto her lze zařadit do žánru komedie: Naše skvělá firma, Don Juan po česku, Ráno moudřejší flámu, Díky brácho, že Tě mám!, Co bychom neudělali pro hlavu naší rodiny, Však já ji jednou přistihnu!, Hledám milence, zn. spěchá!, Za ty prachy to přece vydržím!, Těhotný a Můžu k tobě?.

Také napsal několik dramat: Setkání po letech, Osudová vteřina, Těhotná s gigolem?, Jen jiný sen a nevyhýbá se ani dramatizaci cizí látky: Tři v háji.

Je zastupován divadelní, literární a audiovizuální agenturou DILIA.

Bližší informace: www.oupic.com


TOPlist