Divadelní komedie

„Život je výzva,“ tvrdí herečka Vanda Károlyi

04.10.2012 16:32

Veřejnost zná tuto temperamentní herečku především z televizních seriálů. Objevila se v Ordinaci v Růžové zahradě, v Soukromých pastech nebo například ve Znamení koně. Fanoušci divadelního umění se s ní mohou pravidelně potkávat na prknech několika divadel.

Vanda Károlyi v představení Tři v háji

Sama sebe pak Vanda charakterizuje jako dobrodruha, který nikdy nic neplánuje, ale rád si život užívá a bere ho jako výzvu. A tak se snažila rozhodně užít si i letošní léto, a to převážně ve společnosti své dcery Laury. „Obě s dcerou milujeme moře a každé léto si ho proto hojně užíváme. Letos jsme zavítaly na africké pobřeží – do Tunisu a pak ještě na řecký ostrov Zakynthos. Byla to fakt paráda. Nezapomněly jsme ale ani na české luhy a háje a část prázdnin jsme strávily v Harrachově,“ přibližuje své letní cestování sympatická herečka.

Prázdniny jsou ale definitivně pryč a Vanda Károlyi je již zase v plné práci. Zkouší muzikál Dana Landy Klíč Králů, hraje s Divadlem Artur komedii Tři v háji.

„Tři v háji mě moc baví. A evidentně i diváky. V létě se hrálo na letní scéně na Harfě, teď se přesouváme do Divadla Metro. A samozřejmě také jezdíme zájezdy,“ říká Vanda o této adaptaci známého bestselleru tria Hercíková – Pawlowská – Viewegh.

Vanda hraje pravidelně i v Divadle Radka Brzobohatého a na nedávno zesnulou legendu českého herectví s úctou vzpomíná: „Radka jsem si hodně vážila za jeho slušnost, noblesu a profesionalitu. To je dnes vzácností! Ale je krásné, že vše předal svému synovi. A tak to má, milí tatínkové, být. Král zemřel, ať žije král!“

TOPlist