Divadelní komedie

Letní scéna Harfa vstupuje do 5. sezóny

02.05.2016 11:00

Ve dnech 12.7. – 4.9.2016 se uskuteční již pátý ročník divadelní přehlídky Letní scéna Harfa 2016. Pro letošní rok jsme pro vás připravili celkem 24 představení, ve kterých se divákům představí celá řada oblíbených herců (Petr Nárožný, Václav Vydra, Jiří Krampol, Oldřich Vízner, Luděk Sobota, Martin Zounar, Otakar Brousek, Jan Přeučil, Miloš Knor, Lukáš Pavlásek, Petr Jablonský, Michaela Kuklová, Jan Šťastný, Lukáš Vaculík, Halina Pawlowská, Ivo Šmoldas, Zdeněk Izer, Jana Šulcová, Veronika Jeníková, Mahulena Bočanová a mnozí další …). Letošní ročník se nese pod názvem „Léto plné hvězd“, neboť právě účast známých hereckých osobností a velká repertoárová pestrost je tím, čím bychom se chtěli od předchozích let odlišit.

Bezesporu jedním z největších lákadel letošního léta bude slavná one man show Caveman, která pravidelně plní hlediště po celé České republice již více než 10 let a letos poprvé se představí i na Letní scéně Harfa.

Divácky atraktivní bude jistě i hra V Paříži bych tě nečekala, tatínku s Petrem Nárožným v hlavní roli, který se v této komedii představí nejen jako herec, ale vůbec poprvé i jako scénárista, neboť se autorsky podílel na české verzi této francouzské komedie.

Horkou novinkou bude další francouzská komedie Rukojmí bez rizika s Václavem Vydrou a Janem Šťastným v hlavních rolích, která měla premiéru na jaře letošního roku.

Z domácí provenience je naopak komedie Světáci, na motivy slavného filmu, ve které se představí např. Martin Zounar, Filip Tomsa nebo Mahulena Bočanová.

Další slavnou českou komedií je hra Zdeňka Podskalského Liga proti nevěře, ve které před lety excelovali Vlastimil Brodský, Jana Brejchová a Jiřina Jirásková. V současné verzi účinkují Michaela Kuklová, Veronika Architeva (s oběma se mohli diváci Letní scény Harfa setkávat v jiných hrách i v předchozích letech) a známý publicista, moderátor, scénárista a nyní i herec Ivo Šmoldas, pro kterého je toto představení první divadelní zkušeností.

Ivo Šmoldas se ostatně divákům letní scény představí ještě jednou, a to ve vlastní zábavné talk show Co vy na to, pane Šmoldasi?. O hudební doprovod se postará herečka a zpěvačka Bára Mottlová se svojí skupinou Accoustic.

Lukáš Vaculík a Roman Štolpa účinkují v hlavních rolích skvělé anglické komedie Když kočky nejsou doma o tom, co se může stát, když dvě sestry najednou odjedou a jejich muži zůstanou bez dozoru.

Naopak spíše pro dámy bude komedie Velký holky nepláčou, tak trochu ve stylu světoznámého seriálu Sex ve městě, s Janou Šulcovou a Veronikou Jeníkovou v hlavních rolích.

Oldřich Vízner se na Letní scéně Harfa již představil před 2 lety v úspěšné hře Láska na tři. Letos v létě však spolu s Otakarem Brouskem přebírá štafetu po Louis De Funèsovi v komedii Zelňačka o tom, co stane, když na dvorku dvou francouzských penzistů přistane létající talíř s mimozemšťany.

I letos se diváci budou moci setkat s osvědčenými hity předchozích ročníků: Roman Pomajbo nás provede nástrahami rodičovství ve skvělé komediální one man show Táta. Dagmar Bláhová, Jitka Asterová a Michaela Sajlerová uvedou dnes již kultovní představení Monology vagíny i jeho úspěšné pokračování Tělo. Chybět nebude ani talk show scénáristky, spisovatelky a moderátorky Haliny Pawlowské Chuť do života.

Nezapomněli jsme ani na milovníky humoru: jeden z nejpopulárnějších českých bavičů a imitátorů Zdeněk Izer předvede svoji novou show Zdeněk Izer a autokolektiv. Hvězdy pořadu Na stojáka! Lukáš Pavlásek, Miloš Knor a Nasty se představí v pořadu Komici s.r.o.. A nejen pro pamětníky je určeno představení Návštěvní den u Miloslava Šimka – zábavný pořad ve stylu legendárních Návštěvních dnů Šimka a Grossmanna, ve kterém se představí řada bývalých spolupracovníků Miloslava Šimka (Luděk Sobota, Jiří Krampol, Miluška Voborníková, Viktor Sodoma …). Představení bylo poprvé uskutečnilo 16.2.2014 a mělo být uvedeno pouze jednou, jako vzpomínkový večer k 10. výročí úmrtí Miloslava Šimka. Vzhledem k diváckému ohlasu se však hraje v Semaforu pravidelně již více než dva roky před stále vyprodaným hledištěm. Pokud jste měli humor Miloslava Šimka rádi, nenechte si ujít jedinečnou příležitost vychutnat si legendární scénky a povídky „naživo“ a zažít tak neopakovatelnou atmosféru tehdejších představení na vlastní kůži.

Začátek školního roku pak bude patřit dětem. Pražské Divadlo pohádek slaví desáté narozeniny a připravilo pro nás přehlídku svých nejúspěšnějších titulů. Ve dnech 1.-4.9. vždy od 17 hod. se tak můžete těšit na pohádky Krysáci a ztracený Ludvík, Příhody včelích medvídků, Kocourek Modroočko a pohádkový muzikál Princové jsou na draka s písničkami Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Letní scéna Harfa je jako jediná pražská letní scéna připravena i na nepříznivé počasí. V případě deště se představení přesouvají do nedalekého Divadla Gong (200 m od OC Galerie Harfa). O případném přesunu se rozhoduje v den konání představení cca v 17 hod. (v případě pohádek v 15 hod.) a informace bude zveřejněna na stránkách www.letniscenaharfa.cz.

Věříme, že si z naší programové nabídky vyberete a těšíme se na setkání s Vámi v „divadle na střeše“ na Letní scéně Harfa.

Ke stažení: Tisková zpráva (PDF) | Programový leták (PDF)

TOPlist