Divadelní komedie

Letní scéna Harfa vstupuje do 6. sezóny

02.05.2017 09:00

Letošní léto bude opravdu nabité! V termínu od 10. července do 3. září se uskuteční již šestý ročník divadelní přehlídky Letní scéna Harfa 2017. Diváci se mohou těšit na premiéru brilantní komedie Natěrač s Leošem Nohou, Barborou Mottlovou a Evou Decastelo. Letos poprvé se našim divákům představí Josef Dvořák v komediích S Pydlou v zádech a Čochtan vypravuje. Chybět nebude řada dalších hereckých osobností (Petr Nárožný, Rudolf Hrušínský, Václav Vydra, Veronika Žilková, Monika Absolonová, Linda Rybová, Roman Zach …) či osvědčených titulů (Caveman, Monology vagíny, Komici s.r.o. …), které v uplynulých ročnících trhaly divácké rekordy. I letos máme pro naše diváky připravenu „mokrou variantu“ - v případě nepříznivého počasí se představení přesouvají do nedalekého divadla Gong.

Komedie Donalda Churchilla Natěrač je českému publiku dobře známá. V minulosti se dočkala řady divadelních zpracování (z nichž asi nejslavnější bylo s Pavlem Zedníčkem a Janou Paulovou) i televizní podoby (s Janem Budařem a Jitkou Čvančarovou v hlavních rolích). A jelikož dobré komedie nestárnou (a není jich nikdy dost) připravujeme pro letošní ročník Letní scény Harfa nové nastudování s Leošem Nohou (Okresní přebor), Barborou Mottlovou (Přístav) a Evou Decastelo (Ohnivé kuře). Premiéra se uskuteční 13.7.2017.

Legendární představitel vodníků Josef Dvořák sice letos oslavil své 75. narozeniny, ale na jevišti řádí jak zamlada! Na letní scéně Harfa se objeví hned ve dvou slavných titulech, které za sebou mají stovky repríz - komedii S Pydlou v zádech (premiéra v roce 1981) a vlastní adaptaci muzikálu Divotvorný hrnec pod názvem Čochtan vypravuje (premiéra 1995).

Další, v dnešní době dá se říct již legendární inscenací je bezesporu one-man show Caveman. Na Harfě se poprvé „jeskynní muž“ představil vloni a boural návštěvnické rekordy. Letos jej uvedeme hned ve 3 termínech.

S obrovským ohlasem se v loňském roce setkalo představení V Paříži bych tě nečekala, tatínku s Petrem Nárožným v hlavní roli. Jsme rádi, že tuto komedii můžeme nabídnout divákům i letos, a nejen to! Petr Nárožný u nás vystoupí také v komediích Víš přece, že neslyším, když teče voda (s Václavem Vydrou) a S Tvojí dcerou ne! (s Naďou Konvalinkovou).

Václav Vydra u nás uvedl vloni představení Rukojmí bez rizika. Jsme rádi, že jej můžeme uvítat i letos, a to kromě výše uvedeného představení s Petrem Nárožným též v komediích Příbuzné si nevybíráme a Lo Stupendo aneb Tenor na roztrhání.

Chybět nebude ani Jana Šulcová v komedii tak trochu ve stylu seriálu Sex ve městě Velký holky nepláčou.

Naopak poprvé u nás letos vystoupí Rudolf Hrušínský a Veronika Freimannová v romantické komedii Bosé nohy v parku.

Populární moderátor, básník a překladatel Ivo Šmoldas se našim divákům představil vloni nejen ve své talk show Co vy na to, pane Šmoldasi?, ale i poněkud netradičně jako herec v komedii Zdeňka Podskalského Liga proti nevěře (s Michaelou Kuklovou a Veronikou Arichteva). Oba dva tituly uvedeme i letos.

Dalšími novinkami letošního ročníku budou francouzská komedie Jméno s Romanem Zachem, Lindou Rybovou a Janem Dolanským, představení Úča musí pryč (David Prachař, Igor Chmela), bláznivá komedie Byt na inzerát (Adéla Gondíková, Martin Zounar) či Příběh jednoho hradu (Jan Antonín Duchoslav, Ernesto Čekan, Veronika Arichteva).

Velmi úspěšně se našim divákům vloni představila divadelní verze slavné české hudební komedie Světáci. Uvedeme ji i letos, tentokrát s Monikou Absolonovou v jedné z hlavních rolí.

Chybět nebudou ani další tituly, které mají v programu Letní scény Harfa již řadu let své pevné místo: kultovní představení Monology vagíny, one-man show Táta, talk show Haliny Pawlowské (pro letošní ročník si připravila zbrusu nový pořad Manuál zralé ženy), zábavná show Zdeněk Izer a autokolektiv.

I letos zavítají na Harfu hvězdy pořadu Na stojáka! v představení Komici, s.r.o., tentokrát ve složení Miloš Knor, Petr Vydra, Jakub Žáček a jako speciální host úplně poprvé jako stand-up komička Veronika Žilková!

A samozřejmě myslíme i na nejmenší diváky! Jako rozlučku s prázdninami uvedeme 3.9.2017 pohádkový muzikál Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Princové jsou na draka.

Letní scéna Harfa má jako jediná letní scéna v Praze i svou „mokrou variantu“. V případě nepříznivého počasí se představení přesouvají do Divadla Gong, Sokolovská 191, Praha 9 (5 minut chůze z OC Galerie Harfa). O případném přesunu se rozhoduje v den konání, 3 hodiny před začátkem představení.

Věříme, že i vy si z letošní nabídky vyberete ten svůj titul a těšíme se na shledání s vámi v „divadle na střeše“ Letní scéně Harfa 2017.

Ke stažení: Tisková zpráva (PDF) | Programový leták (PDF)

TOPlist