Divadelní komedie

Letní scéna Harfa vstupuje do sedmé sezóny

02.05.2018 10:51

Během letošních prázdnin se můžete těšit na v pořadí již 7. ročník divadelní přehlídky Letní scéna Harfa 2018. A letošní léto bude opravdu nabité! V termínu od 1.7. do 2.9.2018 jsme pro vás připravili celkem 45 představení, ve kterých se představí celá řada známých hereckých osobností.

Premiérou letošního léta bude bláznivá detektivní komedie Příště ho zabiju sám! (Out of Order) z pera klasika situačních komedií Raye Cooneyho (za tuto hru získal Cenu Lawrence Oliviera) s Leošem Nohou, Lukášem Langmajerem a Michaelou Kuklovou v hlavních rolích. Co vše se může stát, když si významný britský politik dá místo jednání ve sněmovně dostaveníčko se svou milenkou v luxusním pokoji v hotelu Westminster se dozvíte na Letní scéně Harfa od 2.7.2018.

I letos máme pro naše diváky připravenu „mokrou variantu“ – v případě nepříznivého počasí se představení přesouvají do nedalekého Divadla Gong.

Vrací se i velký hit loňského léta, komedie Natěrač. Letos se na ni mohou přijít podívat diváci v celkem 6 termínech.

Chybět nebudou ani další osvědčené klasiky – dnes již kultovní představení Caveman, one man show Táta či trochu kontroverzní Monology vagíny.

Již potřetí se vrací na Letní scénu Harfa Petr Nárožný. Tentokrát v komediích V Paříži bych tě nečekala, tatínku, S tvojí dcerou ne! a horké novince Co takhle ke zpovědi … (Pardon Me, Prime Minister!), která měla premiéru v Divadle Gong v dubnu.

I letos v létě dáme prostor humoru – Zdeněk Izer si pro své diváky připravil zcela novou show Zdeněk Izer na plný coole!. Lukáš Pavlásek vystoupí ve svém stand-up comedy speciálu Kdo nepláče, není Čech!. Již popáté vystoupí na Harfě Halina Pawlowská se svojí „one woman show“ Manuál zralé ženy. A chybět nebude ani Ivo Šmoldas v talk show Co vy na to, pane Šmoldasi?.

Ivo Šmoldase si budete moci opět vychutnat nejen v „moderátorské“ poloze, ale i jako herce v komedii Zdeňka Podskalského Liga proti nevěře.

Velmi úspěšným zpestřením loňského ročníku byla představení Josefa Dvořáka S Pydlou v zádech a Čochtan vypravuje. Jsme velice rádi, že pan Dvořák přijal naše pozvání a vystoupí na Letní scéně Harfa i letos.

Poprvé se vloni na Harfě uvedlo Divadlo verze. Na jejich představení se můžete přijít podívat i letos, a to na hry Úča musí pryč! (uvedli jsme již vloni) a 3 verze života, kterou uvedeme letos poprvé.

Dalším úspěšným titulem loňského léta, který uvedeme i letos byla romantická komedie Bosé nohy v parku s Rudolfem Hrušínským, Veronikou Freimanovou, Radúzem Máchou, Annou Linhartovou.

Mezi další novinky letošního ročníku patří legendární Blbec k večeři s Václavem Vydrou, Josefem Cardou a Rudolfem Hrušínským, jeho volné pokračování Drahá legrace či komedie Tři muži na špatné adrese, ve které se poprvé našim divákům představí Karel Heřmánek. Vztahy mezi mužem a ženou prozkoumá Vilma Cibulková v představení Magická hodina, Braňo Polák se z potulného zlodějíčka stane „úspěšným“ psychoterapeutem v komedii Každému jeho psychoterapeuta. Bezesporu lahůdkou pak bude divadelní zpracování slavného filmu Miloše Formana Hoří, má panenko! s Pavlem Novým, Josefem Aloisem Náhlovským a Davidem Suchařípou v hlavních rolích.

Tradičně nezapomínáme ani na děti – jako zakončení letošního ročníku Letní scény uvedeme pohádkový muzikál Princové jsou na draka s písničkami Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Letní scéna Harfa má jako jediná letní scéna v Praze i svou „mokrou variantu“. V případě nepříznivého počasí se představení přesouvají do Divadla Gong, Sokolovská 191, Praha 9 (5 minut chůze z OC Galerie Harfa). O případném přesunu se rozhoduje v den konání, 3 hodiny před začátkem představení.

Věříme, že si v letošním programu vyberete i vy svůj titul a těšíme se na setkání s vámi v „divadle na střeše“, na Letní scéně Harfa 2018.

Ke stažení: Tisková zpráva (PDF) | Programový leták (PDF)
TOPlist