Divadelní komedie

David Šír

Narodil jsem se 12. října 1983 v Brně, ale od svých sedmi let jsem vyrůstal v Jihoafrické republice. Přesto jsem však miloval české filmy i pohádky a naše jedinečné herce a komiky, což jednoznačně ovlivnilo volbu mého budoucího povolání. Vystudoval jsem hudební konzervatoř v Johannesburgu (National School of the Arts) a následně pak pretorijskou Universitu - obor herectví. Rok po promoci jsem se vrátil do vlasti, kde jsem postupně získával zkušenosti na jevištních prknech v Praze i před televizními a filmovými kamerami. Zahrál jsem si např. ve filmu Roming nebo Román pro muže, či v seriálu Vyprávěj. V současné době hostuji v pražském Činoherním klubu a v Semaforu.

Pan Holzmann byl pro mne již od dětství velký herecký vzor. V deseti letech jsem znal zpaměti téměř všechny jeho scénky, které jsem měl v JAR nahrané na kazetě, a snil o tom, že jednou tohoto pána potkám a předvedu mu, co jsem se naučil. Představoval jsem si, jak mě vezme za ruku a zavede na jeviště, a jak spolu budeme hledat ztracený aluminiový klíček. A já ho najdu ...

Osobní setkání s panem Holzmannem se mi bohužel nikdy nepodařilo, a tak si velmi vážím toho, že se dnes mohu, společně s Vámi, s pokorou pokusit uctít jeho památku.


TOPlist