Divadelní komedie

Miroslav Šimůnek

Miroslav Šimůnek se narodil v Jilemnici, kde vychodil základní školu. Poté studoval Střední průmyslovou školu strojní v nedalekém Vrchlabí. Po maturitě pracoval rok jako obchodní zástupce pojišťovny. Ještě v průběhu studií na střední škole hrál s ochotnickým spolkem v Jilemnici Honzu v lidové české pohádce "Honza a princezna". V roce 1997 složil úspěšně přijímací zkoušky na VOŠ hereckou a moderátorskou v Praze Michli a začal studoval herectví.

Již během studií hrál externě v Národním divadle v Praze v inscenaci J. A. Pitínského "Bloudění", v Divadle Bez zábradlí ve hře Christophera Hamptona "Totální zatmění", v Divadle Na Fidlovačce v Rostandově "Cyranovi z Bergeracu", v Divadle Na Vinohradech ve hře Oldřicha Daňka "Trojhvězdí" a v Divadle Rubín ve hře "U cesty" v režii P. Řezníčka. Moderoval také různé plesy, soutěže krásy, módní přehlídky a sportovní akce. V roce 2000 absolvoval rolí Romea v Shakespearově tragedii "Romeo a Julie" a rolí Rudolfa v komedii W. Kohlhaase a R. Zimmerové "Ryba ve čtyřech".

V září 2000 nastoupil do MDMB a hned převzal roli Pierra v komedii Jeana Giraudouxe "Bláznivá ze Chaillot". Jeho další role Lionato (Stará historie - J. Zeyer), Villy Roškot (Měsíc nad řekou - F. Šrámek - J. Krejčík), Teodor (Zahradníkův pes - Lope de Vega), Kamil (Druhá míza - V. Venclík), Loupežník (Loupežník - Karel Čapek), Tomáš (Strom až do nebe - M. Zinnerová). V pražském divadle Bez zábradlí v současné době alternuje v Gogolových "Hráčích". Od září 2002 přijímá stálé angažmá v pražském divadle Na Vinohradech, kde již na jaře hostuje v roli Dina v Hubačově dramatizaci Clavelova románu "Král krysa" v režii Jana Nováka a v roli Pichalidese v Aristofanově "Lysistratě" v režii Jiřího Menzela.

Mirka znají i návštěvníci kin . Ještě za studií natočil tři filmy . Režisér Zdeněk Troška ho obsadil do hlavní role Honzy ve své pohádce "Z pekla štěstí", s režisérem Vladimírem Drhou natočil film "Početí mého mladšího bratra", kde vytvořil roli Vojtěcha Probošta a zahrál si též v povídkovém filmu režiséru V. Drhy, D. Svátka a P. Melounka "Začátek světa" roli Františka. V roce 2000 dotočil pokračování úspěšné pohádky Zdeňka Trošky "Z pekla štěstí II", které přišlo do kin v únoru 2001.

Televizní diváci mohli vidět Mirka na TV NOVA v pořadech "Snídaně s Novou, Český bodyguard, Čtveráci a Hogo Fogo". V roce 2001 natočil s režisérem Jiřím Krejčíkem televizní film "Svatá noc", kde vytvořil hlavní roli Josefa. Vedle filmu a televize dostal Mirek příležitost i v Českém rozhlase, kdy s režisérem Karlem Weinlichem natočil pohádky "Z pekla štěstí", "Zasněžené prázdniny" a "Čertovská růže". Režisér J. Tůma ho přizval ke spolupráci na hře "Kavárna nad Prahou".

Ve volném čase provozuje různé druhy sportů a zajímá se o film, divadlo a hudbu.

Termíny představení:

06.08.2024 20:00 Út
Všechno je dovoleno
Letní scéna Harfa, Praha 9

TOPlist