Divadelní komedie

Tomáš Krejčíř

Herec a moderátor Tomáš Krejčíř se narodil v Českých Budějovicích 12. dubna roku 1971. Zde také prožil své dětství naplněné typickými klukovskými hrami a dobrodružstvími. Z Jižních Čech, kam se stále rád vrací, pochází též jeho manželka Gabriela.

Tomáš Krejčíř vystudoval DAMU, tím si realizoval svůj dětský sen státi se hercem. Byť ho diváci znají spíše z pozice moderátorské, jeho umělecká práce je naplněna mnoha zkušenostmi právě z herecké oblasti. Deset let působil v Ústí nad Labem, kde vystupoval na scéně Činoherního klubu. Později se zaměřil spíše na televizní práci a do povědomí diváků, resp. divaček, se zapsal v postavě Adama Rubeše v první sérii nekonečného televizního projektu TV Prima RODINNÁ POUTA (dnes VELMI KŘEHKÉ VZTAHY). V roli Evy, jeho životní lásky, se po Tomášově boku objevila mladá herečka Klára Jandová.

Po natočení první série Rodinných pout Tomáš Krejčíř odešel do TV Nova. Určitou dobu se zde objevoval v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ v roli horolezce Romana Kříže. V první sérii Ordinace mj. jeho postava prošla milostným vztahem s dr. Gitou Petrovou, jíž představovala Daniela Šinkorová. Po čase Tomáš ze seriálu zmizel a krátce se vrací v druhé sérii jako přítel Honzy Hakena v podání Martina Trnavského. Na Nově pravidelně moderuje pořad SNÍDANĚ S NOVOU, též jeho hlas můžeme slyšet v rádiu v pořadu BABYBOOM na Frekvenci 1.

Jedním z čerstvých divadelních počinů Tomáše Krejčíře je účast ve hře SVATÁ ZEMĚ od dramatika Mohameda Kacimiho, již hraje v Rock Café na Národní třídě. Hlavní téma příběhu rozvíjí osud dívky Ímán, která se v obleženém městě stará o kocoura Ježíše, jemuž byla zlomena packa vojákem tehdy, když mu skočil na tank. Tato hra poukazuje na nesmyslnost nadřazenosti některých politických a náboženských postojů, které bohužel často vedou k teroristickým útokům a dalším negativním projevům z toho plynoucích. S divadelní inscenací VRAH ZVONÍ DVAKRÁT pak účinkuje v regionech formou zájezdových představení.

Filmová kamera doposud Tomáš Krejčířovi mnoho příležitostí neposkytla. Jedním z jeho vzácných vystoupení ve filmu byla např. postava Egona ve filmové adaptaci románu Vladislava Vančury s názvem ÚTĚK DO BUDÍNA. Tomáš Krejčíř se o to více věnuje své divadelní práci, vyjma ranního vysílání na Nově moderuje také různé společenské večery. Volné chvíle tráví se svou rodinou, již kromě manželky Gabriely, inženýrky ekonomie, tvoří děti Dorka, Adam a David. Rád cestuje a hraje šachy. Hodně volného času také tráví opravou sto let starého domu, který jeho rodina zakoupila v našem hlavním městě.

Termíny představení:

06.08.2024 20:00 Út
Všechno je dovoleno
Letní scéna Harfa, Praha 9

TOPlist