Divadelní komedie

Veronika Arichteva

Vyrostla ve filmařské rodině, což jí ovlivnilo k tomu se později stát herečkou. Od mala navštěvovala nejrůznější umělecké kroužky jako třeba „dramaťák“, hodiny piana a flétny, kurzy kresby a keramiky.

V roce 2004 byla přijala na Státní konzervatoř v Praze kde absolvovala pod vedením profesorů Vladislava Beneše a Evy Režnarové obor herectví ( hudebně – dramatický ) které ukončila v roce 2009. Mezi jeji výrazné role v rámci studia v divadle DIK patřily například: role „Erži“ ve hře Liliomfi , nebo role „Matky“ ve hře Eurydika. V roce 2005 přichází nabídka do úspěného televizního seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde po dobu pěti let ztvárňovala postavu Sylvy Petrové – Fryntové. Nebyla to ovšem její první zkušennost s natáčením. Ještě před studiem natočila seriál České televize Hop nebo trop , který se po čtyřech letech dočkal úspěšného pokračování, kde se Veronika opět objevila v roli Lenky. Za sebou má také již několik natáčení pro zahraniční produkce.

Mimo filmovou a televizní tvorbu se Veroniika věnuje také moderování a dabingu.

V současné době je Veronika na volné noze a hostuje v několika divadlech po České republice. Mohli jste jí vidět například ve Východočeském divadle Pardubice, v Plzeňském divadle Pluto, dále v Praze v Divadle na Prádle a Divadle U Hasičů nebo v zájezdové hře „Aby bylo jasno“, „Dívčí válka“ , „Hledá se milenec, zn. Spěchá“ , „Tři v háji“ .


TOPlist